Čitav život pripremate piletinu na pogrešan način i UGROŽAVATE ZDRAVLJE VAŠE PORODICE! Evo koji je JEDNI SIGURAN način pripreme

0
686

U ovom tekstu pročitajte upustva kako treba da spremate, svima omiljeno, pileće meso i koje greške ne smijete više da pravite ako želite da izbjegnete trovanja.

Pileće meso definitivno je omiljena namirnica kod mnogih, ali način na koji je inače spremate može da utiče na vaše zdravlje.

Zato je neophodno da se pridržavate određenih pravila prilikom čuvanja, rezanja i pripreme piletine jer opasne bakterije mogu ugroze vaše i zadravlje vaše porodice a uz malo nepažnje mogu da se razmnože svuda oko vas.

Jedna od najvećih grešaka je piletinu predugo ostaviti na sobnoj temperaturi. Na taj način se bakterije brže šire i tako ćete prilikom konzumiranja poremetiti probavni sistem.

Odmrzavajte ga na porculanskom tanjiru, pokrijte pvc folijom i stavite na dno vašeg frižidera, a ne pri vrhu.


Nije preporučljivo da ga ispirate prije pečenja jer ćete tako bakterije s mesa raspršiti po kuhinj.

Stručnjaci predlažu da samo ga začinite i pečete.

Obavezno operite dasku, kao i nož.

Prilikom pripreme pilećeg mesa ostale namirnice ne smiju biti u dodiru s mesom kako se ne bi prenijele bakterije.

Izvor:hayat.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here