“ONA KAD PJEVA RUŠE SE ZGRADE I DEŠAVA ZEMLJOTES” su riječi koje su plasirale BRENU NA ESTRADNO NEBO! Evo kakav je bio početak KRALJICE NARODNE MUZIKE!

0
537

Lepa Brena se često prisjeti početaka na estradi ,a ovaj put je iznijela detalje iz prošlosti koje niko nije znao.

– Izgleda da sam se rodila spremna za sve uspone i padove. Pričala sam često da nisam voljela što su me prozvali Lepa Brena – iskreno je govorila za Slobodnu Dalmaciju.


– Te 1982. godine, kada smo “Slatki greh” i ja snimili album “Čačak, Čačak”, pjevali smo na popularnoj “Hit paradi”. Otišla sam u Brčko da sa mamom Ifetom sašijem kostim prilično otvorenog topa. Ušili smo perlice u kosi, uspjela sam da kupim i ručno izrađene sandale kod Kralja u Beogradu. Taj mi je trenutak bio preloman, jer jednom kad se naviknete na udobnu obuću, težite joj čitavog života – prisjetila se.

Međutim, šta se onda dogodilo? Reditelj “Hit parade” kopirao je snimak Breninog nastupa i dao ga Minimaksu.

Jedne nedjelje, dok sam ručala, čula sam ga kako na televiziji najavljuje djevojku Lepu Brenu koja kad pjeva – ruše se zgrade i događa se zemljotres. Pomislila sam da mi je neko ukrao identitet, jer sam bila samo Brena, ali od toga dana sam postala i Lepa – priznala je pjevačica.

Pjevačica je ispričala da njen početak nije bio lak i da se ona susretala sa ozbiljnim problemima.

– Nije bilo lako! S godinama sam doživjela mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, samo zato jer sam žena. Čak su mi uskraćene i nagrade. Kod nas je važilo pravilo da ne možete biti lijepi, uspješni i pametni. Uvijek je teško kada vas omalovažavaju. Naravno da je nekima smetala i moja plava kosa, kao i to što pjevam narodnu muziku. Nevjerovatno mi je da još postoje oni koji ne shvataju da izvodim i pop i folk. Nikad nisam bila djevojka i žena koja odustaje – rekla je Lepa Brena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here