SPREMAJU SE MASOVNI PROTESTI, SEVERINA DIGLA JAVNOST NA NOGE: Hrvati traže da se DIJETE UZME OD MILANA I VRATI PJEVAČICI!

0
520

Raste broj Hrvata koji joj svojim objavama na društvenim mrežama daju podršku, a Splićanku podržavaju i kolege iz čitavog regiona. Odluka suda da starateljstvo nad njenim sinom preuzima djetetov otac Milan Popović sablaznila je i Danijelu Dvornik koja se oglasila na Fejsbuku.

A odluka suda izazvala je i bijes članova inicijative #spasime koju je pokrenula Jelena Veljača – povela se rasprava u Fejsbuk grupi. Pojedinci koji su komentarisali sugerišu da bi trebalo organizovati protest za Severinu.

Pitanja o eventualnom protestu Jelena Veljača u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju nije htela da komentariše, ali se inicijativa #spasime oglasila saopštenjem za javnost.

“Kao žene, majke, građanke i inicijativa #spasime smatramo da je radikalno odvajanje djeteta od primarnog staratelja s kojim je proveo većinu života trauma i emocionalno nasilje nad djetetom. Opravdanje za takav postupak može se, vjerujemo, naći samo u zlostavljanju djeteta od strane tog istog staratelja.”

“Mi dakako ne znamo što se događalo u šest godina procesa ni šta stoji u presudi, te s pravne strane ne možemo dati komentar. Ali, odvajanje djeteta koje je sedam godina živo zdravo i sretno od majke je krajnja mjera, koja je opravdana u slučaju zlostavljanja.”

“U konkretnom slučaju svjedočimo zdravom, sretnom i prekrasnom dječaku koji je cijeli svoj život proveo živeći s majkom i uz majku stoga, ne ulazeći u postupak koji je u toku, smatramo da odvajanje djeteta od majke s kojom je živjelo cijeli život nije i ne može biti u najboljem interesu djeteta te mora biti zadnja mjera u zaštiti interesa prava djeteta što se, vjerujemo, događa kod najtežih slučajeva zanemarivanja i zlostavljanja djece. A ako to nije slučaj, radi se o nečemu o čemu žrtve u ovoj grupi svjedoče svakodnevno” – prenose iz inicijative.

Izbrisali komentare

“Sve objave, pojašnjavaju, na temu smo obrisale jer su neki komentari bili lišeni svake empatije i potencijalno traumatični za aktere ovog ionako traumatičnog slučaja. Razumemo da se žrtve institucionalnog nasilja mogu poistovetiti sa slučajem Vučković Kojić kao simbolom. I dalje se borimo za prava svih žrtava nasilja” – piše u izjavi inicijative.

“Podrška nastavnicima i Severini. Podrška svima koji ovog momenta trpe bilo kakvu nepravdu u ovoj zemlji koja nam je maćeha, koja to dokazuje svakim danom svojim postupcima i nakaradnim zakonima, koja voli i štiti samo parazite a tera normalne ljude iz svoje zemlje. Trebali bi svi na ulice i reći “Dosta je bilo”!’ – napisala je Danijela Dvornik.

Post je izazvao različite komentare, a kako se uskoro organizuje još jedan protest – 04.12.2019. godine na ulice izlaze roditelji njegovatelji teško bolesne djece – jedna gospođa pozvala je Danijelu Dvornik da da podršku i njima.

Podršku Severini i nepovjerenje u sistem izrazila je i Ida Prester koja je na Fejsbuk profilu napisala:

“Ne mogu da ćutim. Strašno, užasno i nemoguće. Apsolutno sva podrška ovoj majci i ovom sirotom djetetu. Iskreno se nadam da će se javnost dići na noge, kao i udruženja, pravne službe. Danas ona, sutra se može desiti bilo kome od nas. Solidarnost.”

Senzacija.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here