NAJEFIKASNIJI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Liječi upalu grla preko noći, A SIMPTOMI PREHLADE I GRIPE NESTAJU NAKON SAMO PAR GUTLJAJA!

0
703

 

U ovim hladnim danima primjetno je da naše grlo strada, s toga je se neophodno zaštititi antibioticima i lijekovima. Međutim, veliki broj lijekova ima i neželjena dejstva.

Uz ovaj prirodni recept nećete imati nikakvi negativnih pojava.Peckanje i otežano gutanje samo su neki od prvih simptoma upale grla koje ovaj lijek može da riješi.


Kombinacija meda i limuna je poznata kao kombinacija koju ljudi mogu da konzumiraju dok su prehlađeni. Ukoliko vas muči prehlada, pa čak obična glavobolja i kašalj, ova će mješavima da vampomogne kako biste se vi osjećali bolje. Sve što vam treba jeste 1 šolja vode, sok od jednog limuna, 1-2 kašikice meda, i rendani đumbir.
Najprije zagrijete 250 ml vode. Zatim isvjedite limun i dodajte u šolju zajedno sa narendanim đumbirom. Zatim dodajte i med, pa ona sve pomiješajte kako bi se sjedinilo.

Onda prelijte vodom i mješajte. Po želji možete procijediti sok od đumbira i konzumirajte ga dok je još toplo. Osim ljekovitih svojstava, limunada sa medom i đumbirom ima lijep miris i ukus . Ovaj napitak nije skup za napraviti a mnogo je koristan. Svi sastojci su prirodni i nema nikakve hemije. Također, ovaj lijek nema neželjena desjtva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here