SANDRA AFRIKA O POKLONIMA, KARIJERI I LJUBAVI: Evo kada je kupila prvi automobil, NIKO NE VJERUJE!

0
809

Sandra Afrika niže uspjehe, a nedavno je objavila pjesmu „JBM“ koju je radio Rasta. Ona priča o tome kako je počela, te ko je zaslužan za njen veliki uspjeh izvan granica Srbije. Otkriva koliko je zaradila od svog prvog nastupa, a govori i o kolegi Ivanu Zaku koji je organizovao njene prve koncerte u Hrvatskoj.

Kakva je bila saradnja sa Rastom na pjesmi „JBM“?

-Dugo smo radili, a pjesma je postala hit. To sam vidjela u Sarajevu na Rastinom koncertu u „Zetri“. Dvorana je pjevala, i bilo je baš super.

Koliko su nastupi u Lampašima pomogli u karijeri?

-Ivan Zak ima dobar njuh za biznis. Prvi u Hrvatskoj je osjetio da će u Hrvatskoj pjevači iz Srbije i BiH zavladati hrvatskom scenom. Počeo je dovoditi pjevače u svoju diskoteku Lampaši, koja je tad radila najbolje u Evropi. Pozvao je moga menadžera i brzo su napravili dogovor. Uslijedio je nastup u Lampašima.

Sjećam se, diskoteka je bila uvučena oko 200 metara od glavnoga puta. Ja ulazim na parking, a ispred diskoteke red do puta. Tako je počelo. Ubrzo su drugi vlasnici vidjeli šta Ivan Zak radi i počela je otimačina oko termina gdje ću i kad pjevati u Hrvatskoj. Tu smo se upoznali Zak i ja, a sad smo čak i kumovi. Naravno da mi je puno to pomoglo u karijeri. Tad je sve i počelo.

Možeš li se prisjetiti nekih anegdota iz Lampaša?

-Lampaše pamtim po tome što su nedjeljom uvijek bili prepuni. Koliko je ljudi bilo unutra, toliko ih je bilo i vani. Ma puni su bili i nedjeljom, i petkom, i subotom. Fenomen.

Šta te je iskustvo naučilo, reaguju li muškarci bolje ako ih izignorišeš ili moraš jasno reći da ohlade?

-Estrada se pretvorila u scenski nastup. I došlo je vrijeme da više to zanima žene nego muškarce. U prvim redovima su sve djevojke. Naravno, mora izgledati jako dobro kako bi to funkcionisalo. A prema muškarcima uvijek imam neki prijateljski, bratski stav, tako da nemam neprijatnih situacija.

Šta bi promijenila da možeš?

-Ništa ne bih mijenjala. Iza mene je ostalo lijepo vrijeme puno hitova. Valjda zato i dobro plivam kroz sve ove promjene u muzici. Pojave se novi, budu ‘in’ neko vrijeme i nestanu. To je danas tako, publika bira ono što im se dopada.

Ko je Sandra Afrika kada nije na sceni?

-Nema razlike. Čak me i ukućani zovu Afrika. Obična djevojka kao i sve druge.

Šta još nisi uspjela priuštiti, a silno želiš?

-Kažu da si bogat onoliko koliko potrošiš i proputuješ. Tako da kod mene novac služi za trošenje (sve što sam željela sam si i priuštila, nemam nekih neostvarenih želja).

Mnogim pjevačima kafana bude odskočna daska, a kad uspiju, toga se stide. Kako gledaš  na kafanske nastupe i činjenicu da mnogim pjevačicama to kasnije smeta kad se spomene?

-Kafana je dobra škola za onoga ko se želi baviti ovim poslom. Ja nisam bila te sreće ili, kako neki kažu, nesreće. Menadžer me ubacio odmah u najjače naše klubove širom Evrope. Na nastupima po diskotekama i klubovima bakšiša nema. To je uglavnom na privatnim veseljima. I pravila nikad nema.

Kad si zaradila za prvi automobil i šta sve danas posjeduješ?

-Ne bih o tome da ne bi bilo da se hvalim. Ali, evo, prvi automobil sam zaradila i kupila odmah poslije prvog radnog pjevačkog vikenda u Švicarskoj. U većini slučajeva porodicu obradujem poklonima. Mada i dečka znam obradovati nekim poklonom, kao što je na primjer sat za rođendan. Sve sam zaradila na pošten način, tako da nemam potrebe da se pravdam i objašnjavam bilo kome.

Instagram

Šta može izazvati ljubomoru?

-Nisam ljubomorna osoba, nemam razloga biti. I jako sam sigurna u sebe.

Jesi  li ikad od javnosti krili neku vezu i zbog čega?

-Nema se šta skrivati. Karijera se gradi pjesmama. Mnogi pokušavaju graditi karijeru skandalima i prozivanjem drugih kolega. Ali to je pogrešan put. Brzo nestanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here