GOCA JE ZBOG OVOG PJEVAČA OSTAVILA HALIDA MUSLIMOVIĆA! Samo je uradila ovo, a NJEMU JE ODMAH SVE BILO JASNO!

0
545

Goca Božinovska prije 30 godina bila je u vezi s Halidom Muslimovićem, kojeg je ostavila kada je upoznala budućeg supruga Zorana Šijana, a ljubav  među nje i Zorana  je planula je tokom turneje na kojoj su zajedno nastupali.

Halid je tada već bio velika zvijezda sa mnoštvom hitova, dok je Goca iza sebe imala dvije ploče koje baš i nisu zaživjele kod publike. Imala je i jedan propali brak s kompozitorom Radetom Vučkovićem, s kojim je dobila i kćerku Jelenu. Halid je bio slobodan, pa tako prepreka za njihovu romansu nije bilo.

Izvor blizak Muslimoviću ispričao je kako je izgledala njegova ljubav s Božinovskom.

– On je važio za velikog zavodnika otkako se pojavio na estradi. Što se Goce tiče, s njom ga je spojio menadžer koji je nju pozvao da nastupa s Halidom. Ubrzo pošto su počeli da putuju širom regiona, zbližili su se emotivno i počeli da se zabavljaju. Nije to bila klasična veza, bar ne s Halidove strane, jer se on u to vrijeme viđao i s drugim djevojkama. Znam da mu se Goca mnogo sviđala, ali nije planirao s njom brak – kaže sagovornik.

Koliko su Muslimović i Božinovska bili bliski, pokazuje i podatak da joj je on napisao sve pjesme za treći CD “Želim da me želiš” iz 1989. godine. Čak je izdejstvovao preko svojih kontakata da pjesme objavi sarajevska izdavačka kuća “Diskoton”, koja je tada sarađivala s velikim imenima. Goca je prve dvije ploče snimila za “Diskos” i “Jugodisk”, pa je prelazak u “Diskoton” bio stepenik više. Za to može zahvaliti Halidu, jer je on dosta pomogao u tome.

Nažalost, pjesme koje joj je napisao nisu postale hitovi, ali je i pored toga ona nastupala skoro svaki dan. Bila je vrlo tražena.

Ljubav između njih dvoje pukla je, prema riječima sagovornika, kada je Goca upoznala Zorana Šijana:

– Otišla je sa Zlatom Petrović u Crnu Goru i tamo je srela Zorana. Kad se vratila u Beograd, počela je da se zabavlja s njim, a Halidu je prestala da se javlja. Dakle, zvaničnog raskida nije bilo. Muslimović je od nekoga čuo da Goca ima novog dečka, pa mu je sve bilo jasno. Njih dvoje su do danas ostali u prijateljskim odnosima.

Da su i danas prijatelji potvrdila je i Goca, koja se pak nije izjašnjavala o njihovoj romansi.

– Halid i ja smo dugogodišnji prijatelji, radili smo na mom albumu. Ništa više od prijateljstva među nama nije bilo. I sad bismo se viđali kao nekad, ali razdvojio nas je onaj rat. On mi je i dan-danas ostao dobar prijatelj – tvrdi Božinovska, dok Halid nije odgovorio na našu poruku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here