NAUČITE TUMAČITI SIGNALE KOJE VAM TIJELO ŠALJE: Vaš organizam je PROGRAMIRAN i buđenje u TAČNO ODREĐENO VRIJEME ukazuje na ozbiljne probleme!

0
571

 

Sigurno ste dosad primjetili da su psihičko i fizičko stanje vašeg organizma su usko vezani!

Tradicionalna kineska medicina oduvijek s posebnom pažnjom posmatra ponašanje našeg tijela u određenim djelovima dana.

Dakle, ako osjetite nemir ili se često probudite u tačno određenom vremenskom periodu, prema pomenutoj medicini, to znači samo jedno: Energija u tačno određenom dijelu vašeg tijela blokirana je i nefunkcioniše pravilno.

Sudeći prema određenom vremenskom periodu, možete utvrditi o kojem se dijelu tijela radi:

21:00 do 23:00

Ovo je period kada ljudi obično liježe u krevet. Endokrini sistem u ovom periodu puni se enzimima i uspostavlja ravnotežu hormona. Ukoliko u ovom periodu ne možete da zaspite, onda vi imate problem da se opustite ili previše razmišljate o stvarima koje su vam se dešavale u proteklom danu.

23:00 do 1:00

U ovo doba, prema kineskoj medicini, energija vašeg organizma pretvara se u Yang.
Yang je usuštini ta aktivna energija, koja vaše tijelo hrani i priprema ga za naredni dan. Jača vam samopoštovanje i pomaže tijelu da skupi snage i prebrodi iskušenja koja ga ogekuju već naredni dan.
Ovo je i period kada organizam prerađuje mast koju ste unijeli, tako da, ukoliko ste pre jeli nezdravu hranu, očekujte neprospavanu noć.

1:00 do 3:00

Najvažnije doba za detoksikaciju čitavog organizma i proces osvježenja. Period u kome jetra pročišćava krv i eliminiše otrove.

Buđenje u ovom periodu popraćeno je stresom i negativnim emocijama. Ako ne izbacite te ”emocionalnih toksina”, vaša ”duhovna jetra” će da se upali svake noći u ovom periodu.

Girl crying desperately at home

3:00 do 5:00

U ovom periodu, tijelo vam je snadbjevano kiseonikom. Organizam utvrđuje da li svi vaši organi sposobni da funkcionišu nakon ustajanja.

Ako se inače budite u ovom periodu, pokušajte da što češće radite vježbe disanja.

Buđenje u ovom periodu ukazuje na to da nemate dovoljno vazduha i ne možete disati, jer vas muči ono što nikome ne želite da kažete.

5:00 do 7:00

Buđenje u ovom periodu znači da ste kasno imali obrok i u sebi imate nesvarenu hranu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here