ODGOVOR na pitanje koje žene najčešće googlaju: Šta uzrokuje neugodan miris “tamo dole”

0
687

Možda vam se ova tema činila neugodnom i sigrrni smo da ni sa sa prijateljicom o ovome ne razgovarate, ali odlučuli smo da odgovorimo na pitanje koje djevojke i žene najčešće googlaju.


Kako biste dovele u red mirise intimnog područja, neophodno je da održavate ličnu higijenu na visokom nivou, ukoliko ste sek*ualno aktivni morate skrenuti pažnju i partneru na higijenu, a eventualna pomagala pažljivo birajte i sterilizujte.
Ako ipak primijetite drugačiji miris , možda se, osim gore , suočavate s nekim od ovih problema.

Ilustracija

1. Dobili ste infekciju

Prema ginekologinji Niti Landry, neprijatan miris uzrokuju bakterijske i gljivične infekcije. Ako osjetite peckanje ili primijetite miris toplog kruha, radi se o gljivičnoj infekciji koju prati i gusti iscjedak. Kod bakterijske infekcije javlja se miris koji podsjeća na ribe, pojačan žuti iscjedak te iritacije i crvenilo. Primijetite li ove simptome, javite se ginekologu kako bi vam prepisao odgovarajuću terapiju.

2. Imate spolno prenosivu bolest

Spolno prenosive bolesti kao što je gonoreje i klamidije za sobom nose neugodan miris ribe te iscjedak koji može biti i drugačije boje. Ako imate neku od uobičajenih prenosivih bolesti, nemate razloga za brigu. Jednostavno odete do ginekologa, obavite testiranja i počnite s prepisanom terapijom.

3. Dugo niste promijenili tampon

Tampon koji se predugo ne mijena može biti opasan za vaše zdravlje. Osim neugodnog mirisa može izazvati toksični sindrom koji je popraćen vrućicom i crvenilom.

4. Pojačano ste se oznojili

Vjerojatno ste primjetili da nakon treninga vaše intimno područje i nema baš udodan miris. Kako biste izbjegle infekcije , doktorica Landry savjetuje da se odmah nakon treninga operete se vodom te da nosite prozračno pamučno donje rublje.

5. Koristite pogrešne prezervative ili lubrikante

Neke su žene su osjetljivije od drugih i ne odgovaraju im svi dostupni brendovi i vrste prezervativa i lubrikanata. Dok kod drugih je moguća pojava mirisa, crvenila i čak iritacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here