OVO NIKO NIJE ZNAO: Evo čime se Zdravko Čolić bavio dok nije postao MUZIČKA ZVIJEZDA

0
754

Važi za jednog od najbolji pjevača naših prostora Zdravko Čolić (68) , a nedavno je otkrio mnoge manje poznate stvari iz privatnog života. Naime, Čola je priznao da je jedno vrijeme imao drugi posao, tačnije razvlačio je kablove.

Printcreen

– Bio sam mali privrednik. U tom momentu, poslije prvog albuma “Ti si mi u krvi”, bila je jedna pauza koja se stvorila, jer u životu dođe do nekog zasićenja. Ljudi promjene profesiju, rade svašta. Na nagovor nekog mog ortaka iz Zagreba, odem tamo i napravimo neki PTT program za poštu – rekao je Čolić, a prenosi “Blic”.

Na to se nadovezala Olivera Kovačević.

– Sjećate se dvojnika telefona? Kada sam čula da se Zdravko Čolić bavio telefonskim dvojnicima, to mi je bilo zaista iznenađenje – rekla je voditeljica.

Čola je otkrio kako je izgledao njegov posao.

– To je bio zaista jedan opširan program u koji smo se mi uključili s drugim kooperantima. Tu su bile i neke kablovske glave koje se kače na stubove. Sada je to drugačije, druga vrsta tehnologije. Onda je to bilo – oni dvojnici koji razvode ljude po kućama, kablovske kutije koje razvode stanare. To smo mi radili. Bio je to odličan posao. Ali mi smo uvijek kasnili jednu notu za drugima. Prosto, muzika mi je govorila: “Nisi ti za to, vrati se ovamo” – rekao je Čola kroz smijeh i naveo da se time bavio četiri godine.

– Pred rat je sve to puklo. Ja sam se prije tog nesretnog rata vratio u Sarajevo. Nisam htio time više da se bavim. A za to je dijelom zaslužan i Goran Bregović. S njim sam odmah krenuo da radim na albumu – naveo je pjevač.
Izvor: exprestabloid.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here