ISPOVIJEST ATRAKTIVNE STJUARDESE: Maja do detalja ispričala koga ljube devojke koje idu u Dubai, zašto se ne udaju za šeike i kako na kraju završe

0
632

‘Ništa od šeika, njihove su ljubavi ugovorene, Libanonci osvajaju naše cure’: bivša stjuardesa Emiratesa iskreno o zaradi, zaljubljivanju…

Ako vas zanima koga ljube djevojke koje masovno sa naših prostora odlaze u Dubai, gdje se kao stjuardese zaposle u svjetski poznatoj aviokompaniji “Emirates”, evo odgovora:

– To su Libanonci. Inače su niskog rasta , ali imaju “priču” na koju djevojke padaju .Slični su nam temperamentom, jer i oni su Mediteranci. Imaju taj neki stav da su najljepši i najatraktivniji. No, nećete ih vidjeti među pilotima. Uglavnom rade kao stjuardi, te u ugostiteljstvu – kaže nam Maja Radović, koja je nepune četiri godine bila stjuardesa u kompaniji “Emirates”, a sada se bavi PR-om.

– Jedna kolegica je upoznala svog supruga Norvežanina koji je bio pilot i danas imaju dvoje djece. Druga se zaljubila u Egipćanina , pa je nakon tri godine veze odlučio oženiti djevojkom koja mu je dogovorena u djetinjstvu.

Pitamo je kolike su šanse da djevojka “uhvati” šeika…

– Teško da bi se Hrvatica, kao ni Srpkinja ili Crnogorka zaljubila u Arapa (izuzev Libanonaca), jer oni nisu privlačni muškarci, a mi ipak imamo tipove muškarca. ALi, ukoliko je ženi stalo do novca, onda treba biti svjesna da su ti muškarci privrženi svojoj kulturi i da se u konačnici odluče na ugovoreni brak. Čak i kad je je riječ o velikoj ljubav, ni ona ne može srušiti tu barijeru, koliko god mi vjerovali da prava ljubav sve pobjeđuje.

Priča nam kako je počela raditi kao stjuardesa. Dok je studirala povijest umjetnosti, radila je kao novinarka i vodila je jutarnji program i tako je 2002. godine srela poznanicu koja je bila stjuardesa u kompaniji “Qatar”.

Sljedeće godine Maja je dobila posao u kompaniji “Emirates” i tvrdi na bude mnogo prijava te da nakon 12 sati testiranja prođe oko 10 posto kandidata.

Za kraj će da je danas mnogo zadovoljnija, jer kao PR uživa u poslu koji radi, dok je kao stjuardesa uživala u beneficijama koje joj je donosio posao.
Izvor: slobodnadalmacija / foto: instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here