OBUĆA MOŽE NANIJETI OGROMNU ŠTETU VAŠEM TIJELU: 6 grešaka koje svi pravite prilikom odabira cipela!

0
627
Foto:Depositphotos.com

Prosječno osoba prijeđe 245-292 kilometra za godinu dana. Zato je ključno pronaći savršen par cipela koji neće oštetiti vaša stopala. Biti moderan je cool, ali biti zdrav put je zgodnije.

Mi u Senzaciji otkrili smo da postoji 6 vrsta cipela koje štete vašem tijelu.

Oštećene cipele mogu biti suviše uske.

Široka stopala se neće osjećati sretno u šiljastim cipelama. Previše su zbijeni i vršit će veliki pritisak na nožne prste. Nitko ne želi biti stisnut, a to definitivno uključuje i vaša stopala. Može dovesti do stvari poput bolova u nervima i žuljeva. Stoga prije kupnje lijepog modernog para šiljastih cipela provjerite da li se vaša stopala osjećaju ugodno u njima.

Flip flops dovode do ozbiljnog neusklađivanja u gležnjem.

Papuče izgledaju sjajno za ljeto i plažu. Ali pogledajmo ih bolje i vidi da li je to istina. Prije svega, ne možete ih zaista nazvati ugodnim jer trljaju između nožnih prstiju i uzrokuju oštećenja na koži. Drugo, njihovo nošenje može dovesti do neusklađenosti gležnjeva i koljena, jer stopala nisu pravilno podržana.

Također, dok hodate, stopala se brže mogu osjetiti umornima i vrlo je teško trčati u nabora.

Visoke potpetice mogu prouzrokovati oštećenje živaca.

Da, žene vole visoke potpetice jer izgledaju sjajno i čine da se osjećaju privlačno, ali šteta može biti veća nego što mislite. Nošenje visokih potpetica često vodi do uganuća, uraslih noktiju, oštećenja živaca i bolova u donjem dijelu leđa.

Da biste se riješili ovih problema, savjetuje se da provjerite da vaše svakodnevne potpetice nisu veće od 3 inča. I zapamtite da uvijek možete promijeniti cipele u uredu, ako ne možete dan bez dužih nogu.

Ravne cipele vrše pritisak na plantarnu fasciju.

Ovo može biti iznenađujuće, ali ravne cipele takođe mogu oštetiti noge. To se događa jer nemaju podršku luka koji vrši pritisak na skočnu ploču. Kao rezultat toga, osjećate bol u koljenima i leđima.

Ali nema potrebe da se riješite svojih ravnih cipela. Možete samo kupiti ortotične umetke koji će popraviti položaj vaših stopala.

Tenisice za trčanje koje su previše lagane i mekane i mogu prouzrokovati traume.

To je tačno! Nosimo tenisice samo kada trčimo. Ako ih nosite svakodnevno, jer vam se čine tako udobnim i laganim, mogu oštetiti vaša stopala prilikom udara, jer su jednostavno previše fleksibilna i meka.

Ne naglašavajte plantarnu fasciju i umjesto toga odaberite bolju opciju za svaki dan. Atletske cipele sa tvrđim dnu su na primjer mnogo sigurnije.

Cipele s platformom uništavaju mehanizam hodanja.

Cipele s platformom nisu fleksibilne i imaju krute ležajeve za noge. Našim nogama je potrebno više praštajućih cipela jer naša stopala moraju biti sposobna saviti se na određeni način. Cipele bi trebale ponavljati i pojačati pokret stopala, a to zapravo čini suprotno, potpuno u suprotnosti sa mehanizmom hodanja. Zato je bolje ne nositi platforme često.

Imate li omiljeni par cipela? Koliko često nosite neudobne cipele? Molimo ostavite komentar ispod i podijelite ovaj članak s prijateljima, ako smatrate da je to korisno.

Foto:Depositphotos.com

Senzacija.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here