9 RAZLOGA ZBOG KOJIH BI ŽENE TREBALE PRESTATI NOSITI GRUDNJAK: Kada vidite OVO, debelo ćete razmisliti!

0
593

Od iritacije kože i linija pritiska po tijelu do koštanja puno novca, grudnjaci možda neće biti toliko bezopasni koliko se čine. Bez obzira jesu li to push-up, čipke, sportski grudnjaci ili grudnjaci bez kaiševa, svi oni imaju različite nivoe nelagode. Socijalne norme i naše vlastite navike mogu nas natjerati da svakodnevno nosimo grudnjake, ali čini se da se ponekad pravila mogu prekršiti zbog vaše vlastite udobnosti.

1. Nema znoja ispod grudi!

Topli dani su lijepi dok ne počnete osjećati taj neugodan znoj ispod dojke. U tom slučaju nošenje grudnjaka može pogoršati situaciju – samo će protrljati neugodnu vlagu u vašu kožu. Umjesto toga, bezbrižan i prepuštanje koži da diše pomoći će vam da jednostavno ispari, dajući vam svjež i ugodan osjećaj.

2. Također može pomoći u čišćenju vaše kože.

Uz to, ostavljajući prljavštinu i znoj ispod grudnjaka, možemo riskirati razvoj infekcije ili akni. Ovo je posebno važno tokom vrućih sezona kada se znojimo više nego inače. Uske trake grudnjaka umočene u znoj mogu takođe izazvati pukotine. Ne treba pustiti bakterije da rastu. Bolje je samo ukloniti ono što ih uzrokuje!

3. Pomaže prirodnom obliku grudi.

Iako nosimo grudnjake za podršku grudima, oni dugoročno ne igraju tako korisnu ulogu. U stvarnosti, grudnjaci čine da se grudi savijaju, stoji u studiji. Grudi ne bi trebalo odbiti gravitaciju medicinski, psihološki ili anatomski. Dakle, uklanjanje grudnjaka će biti korisno i za zdravlje i za ljepotu.

4. Može vam povećati grudi.

Oslobođene od umjetne potpore, grudi mogu slobodno razviti svoje mišićno tkivo! To znači da im neće trebati drugačija podrška osim njihove. Koriste mišiće grudnog koša kako bi ponovo stvorili ovo tkivo i tada su u stanju da se odupru gravitaciji. Na taj način, dok oni rade, možete uživati ​​u njihovom prelijepom okomitom obliku!

5. Štedi novac.

Većina grudnjaka je vani skupo. Super modni grudnjaci popularnih marki još su skuplji. Pronalazak onoga koji će vam odgovarati, pružiti lijepu podršku i ne uzrokovati neugodnosti dug je i složen zadatak. Međutim, odlazak bezveze je besplatan!

6. Oslobodiće vas tlačnih linija oko vašeg tijela.

Bez obzira koliko vam je grudnjak dobar ili skup, uvijek postoji šansa da vam ostavi pritisak oko grudi. Većinu vremena takve oznake boli i uzrokuju nelagodu, a želite ih da ih uklonite što je brže moguće. Pa, u ovom slučaju, nijedan grudnjak ne znači patnju.

7. Daće vam udobnost tokom čitavog dana.

Većina žena poznaje veliko zadovoljstvo uklanjanja grudnjaka nakon dugog dana. Neposredno nakon toga slijedi slatki osjećaj slobode. Grudnjaci mogu biti različiti, ali osjećaj uvijek ostaje isti. Ali čini se da nema potrebe da patite cijeli dan. Umjesto toga, ovaj osjećaj možemo uživati ​​čitav dan.

8. Može vam pomoći poboljšati cirkulaciju.

Grudnjaci takođe mogu ograničiti cirkulaciju limfe oko vaše grudi. Limfa je važna tekućina u našem tijelu jer pomaže u uklanjanju bakterija, abnormalnih ćelija i ostalih materija. Uklanjanje će potaknuti njen protok, opskrbiti mišićno tkivo i pomoći u održavanju vaše kože. Nositi grudnjak nije štetno, ali definitivno vrijedi pružiti tijelu ljubav tako što ga ne nosite.

9. Osjećate se avanturistički.

Ići bez grudnjaka nekima od nas se može činiti ludim. Ali s druge strane to se može uzeti kao uzbudljiv početak novih iskustava. Uklanjanje tako važnog, ali nevidljivog predmeta iz ormara može vam pomoći začiniti dan (ili možda čak i cijeli život). Sigurno je da vam treba vremena da se naviknemo, ali živimo samo jednom, zar ne?

Kada je potrebno nositi grudnjak?

Može doći do situacija kada je nošenje grudnjaka nužno poput, na primjer, bavljenja sportom. Ne nositi ga tokom intenzivne fizičke aktivnosti može biti opasno za vaše grudi jer može prouzrokovati oštećenje tkiva, bol i nelagodu. Dakle, u ovom slučaju je dobar sportski grudnjak s dostojnom podrškom obavezan.

Nosite li grudnjake često?Da li biste ikada odustali od nošenja? Podijelimo svoje misli u odjeljku za komentare!

Fotografije:Depositphotos.com

Senzacija.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here