PREPUNA SU BAKTERIJA: Ova pića u kafiću nikada nemojte da naručujete!

0
692

Svi vjerujemo da su objekti za jelo i piće u kojima često provodimo vrijeme čisti, međutim ne možemo uvijek da budemo sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija.

Ovime ne želimo da kažemo da sljedeći put kada sjednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbjegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna.

Istaživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 %, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primijetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unaprijed isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i raznožavaju se u alkoholnim pićima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here