OD OVE BILJKE GRUDI RASTU KAO LUDE, A STOMAK NESTAJE ZA TREN: “KAD SAM SE UJUTRO POGLEDALA U OGLEDALO, ZAPLAKALA SAM OD SREĆE”

0
729

Mnoge žene maštaju o tome da njihove grudi bude veće, a struk tanji. Srećom, postoji način kako to sve možete postići pomoću samo jedne biljke, a riječ je o PISKAVICI.

Ova biljka pomaže u obnovi cjelokupnog organizma, a njeno sjeme prirodno povećava grudi i smanjuje tjelesnu masu.

Biljka sadrži fitoestrogen koji utiče na rast grudi i zadržavanje vode u tkivu.

Osim za ljepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mlijeka, umiruje odojčad, snabdijeva ih željezom i pomaže im u dobijanju na težini.

Sjeme ove biljke smanjuje i tegobe PMS-a.

Zbog djelovanja na matericu konzumirajte je par dana prije porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Sjemenke piskavice možete kupiti u bilo kojoj biljnoj apoteci, a treba ih potopiti u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su sjemenke ispustile svoje hranjive tvari masirate grudi.

Čaj za povećanje grudi od piskavice pripremite na sljedeći način:

Dvije kašičice sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuhajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, te procijedite. U čaj od piskavice dodajte domaćeg meda, a možete i svježeg limuna ako vam taj okus više prija. Pijte polagano, u malim gutljajima. Dozirajte najviše dvije šalice dnevno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here