Mlada je žena otvorila vrata starijoj gospođi, a ono što je uslijedilo je oduševilo korisnike Facebooka

0
853

Kada je Brooke Ochoa otvorila vrata starijoj ženi koja je bila iza nje na ulazu u lokalni restoran, nije imala pojma da će maleno dobro djelo koje je učinila dovesti do neobičnog prijateljstva.

Dok su dvije žene prilazile hostesi, Brooke je čula da starija žena traži stol za jednu osobu. Tada je mlada žena iz Teksasa, koja je isto sama večerala taj dan, odlučila zaustaviti drugu ženu i pitati ju jedno važno pitanje.

Dijeljenje obroka kao obitelj ili zajednica je duga tradicija koja proizlazi iz drevnih vremena. Brooke nije željela jesti sama, a kada je primijetila da je Delores, starija žena koju je upoznala, bila sama, na pamet joj je pala ideja. Na Facebooku je objavila:

„Danas sam išla ručati u restoran te sam vidjela stariju ženu kako prilazi tako da sam joj pridržala vrata; bila je jako draga i zahvalila se. Tada je rekla konobarici da treba stol za jednu osobu. Malo sam pričekala i oklijevala, ali sam joj tada prišla i rekla da i ja jedem sama te me zanima želi li ona jesti zajedno sa mnom.“

Mnogi ljudi se većinom slažu da je zabavnije kada imate društvo s kojim se možete nasmijati i pričati. Dolores je bila jako sretna što je mogla s nekime podijeliti vrijeme za ručak.

Nakon što je malo razgovarala sa Delores, Brooke je otkrila da ona zapravo nije htjela jesti sama, ali zbog obiteljske situacije nije imala drugog izbora.

„Saznala sam da je zadnje desetljeće živjela s mamom koja je nedavno preminula, a njezina teta je nedavno otišla u starački dom tako da joj je bilo teško biti sama. Jako smo lijepo pričale, a ona se neprestano smješkala i zahvaljivala mi što sam ju slušala, što je i meni izmamilo osmijeh na lice.“

Čini se da se svi raduju tom susretu. Brookina objava je došla do 2 milijuna ljudi, a podijeljena je 279 000 puta.

Korisnici na Facebooku diljem svijeta hvale Brooke što je bila tako dobra i odvojila vrijeme da nekoga posluša i bude prava prijateljica.

„Njezine riječi su mi zacijelile srce koliko sam ja pomogla zacijeliti njezinu usamljenost. Ovo je najbolja odluka koju sam donijela u ovoj godini. Njezino ime je Delores te ću od sada s njom ručati svaki četvrtak.“

Mogla je biti samo slučajnost da je Brooke otvorila vrata za Delores, ali možda je tu u igri i božanska intervencija. Našle su se jer su imale nešto što ona druga treba – otvoreno srce i raširene ruke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here