Da li koristite bankomate ? Ne uzimajte potvrdu nakon transakcije! Evo zašto!

0
1321

Neki ljudi uzimaju papirni prijem sa rukavicama, a neki bez. Ako ste jedan od drugog, onda morate prestati da radite to. Zašto? istraživanje koje je urađeno nedavno je potvrdilo da je rezultat uzimanja potvrde bez upotrebe rukavica povećan nivo Bisphenol A (BPA) u njihovoj piškoti, dok osobe koje su uzimale papir sa rukavicama nisu proširile BPA najpre su pronađeni u tvrdu plastičnoj industriji (na primjer, one koje se koriste za izradu dječjih boksova) i konzervirane hrane. Pored toga, BPA je industrijska hemikalija koja je korišćena za proizvodnju određenih plastičnih masa i smola od 1960-ih. BPA se nalazi u polikarbonatnoj plastici i epoksidnim smolama. Polikarbonatna plastika se često koristi u kontejnerima koji čuvaju hranu i napitke, kao što su boce za vodu. Može se koristiti i za druge proizvode široke potrošnje.

Izlaganje BPA je zabrinut zbog mogućih zdravstvenih efekata BPA na mozak, ponašanje i prostate žlijezda fetusa, dojenčadi i djece. Dodatna istraživanja ukazuju na moguću vezu između BPA i povećanog krvnog pritiska.

Nedavno otkriće kaže da je BPA korišćen u proizvodnji neverovatnog ATM papira koji kasnije koriste POS mašine kao deo poslovnih sektora, parkskih puteva i različitih mesta.

Ne dozvolite da ova industrijska hemikalija stigne na svoje ruke zbog toga što ne obratite pažnju na ove stvari. Budite pažljivi i zadržite svoje zdravlje.

Evo nekoliko dodatnih savjeta u vezi sa BPA proizvodima:

Koristite proizvode bez BPA. Proizvođači proizvode sve više i više proizvoda bez BPA. Potražite proizvode označene kao BPA-free.
Prekini na limenke. Smanjite upotrebu konzervirane hrane jer je većina limenki obložena smolom koja sadrži BPA.
Kontejnere od stakla, porcelana ili nerđajućeg čelika za toplu hranu i tečnosti umjesto plastičnih kontejnera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here