Spriječi osteoporozu, visoki krvni tlak i bolest srca s magnezijem!

0
1049

ŠTO JE?

Magnezij je prirodni mineral koji se nalazi u gotovo svakom živom organizmu. Naše tijelo sadrži mnogo minerala, ali magnezij je četvrti najveći u našim kostima. Druga polovica nalazi se unutar stanica naših mekih tkiva i organa.

Prednosti

Kao što svi znate, magnezij je uistinu važan mineral u našem tijelu jer drži naše kosti snažnim, ali osim toga, naše tijelo koristi i magnezij za stotine drugih zadataka, kao što je održavanje funkcije živaca, podržavanje zdravog imunološkog sustava i reguliranje srca ritam. Štoviše, magnezij pomaže regulirati razinu šećera u krvi i potiče normalni krvni tlak, a također je poznato da je uključen u metabolizam energije i sintezu proteina. Magnezij pozitivno utječe na određene poremećaje poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije.

Prirodni izvori

ZELENI POVRĆE: Magnezij se koncentrira u središtu klorofilne molekule (što mu daje zelenu boju), čineći hranu poput špinata dobar izbor.

Čitav zrno: Kruh od cjelovitog pšeničnog materijala osigurava dvostruku količinu magnezija koju nudi bijeli kruh, jer obrada bijelog brašna uklanja magnezij-obogaćenu klicu i mekinje prisutne u cjelovitim zrnima.

Preporučena doza

(GODIŠTA), muškarci (mg / DAN), žene (mg / DAN)

1-3, 80, 80
4-8, 130, 130
9-13, 240, 240
14-18, 410, 360
19-30, 400, 310
31+, 420, 320

Upozorenja

Kako bi održali zdravlje, trebate imati dovoljnu količinu magnezija. U slučaju nedostatka liječnik će vam propisati dodatke. Trebali biste slijediti odgovarajuću dozu i izbjeći čestu uporabu laksativa ili antacida koji sadrže magnezij, jer previše unosa magnezija može biti sličan nedostatku magnezija i može dovesti do gubitka apetita, niskog krvnog tlaka, nepravilnog otkucaja srca, proljeva, mučnine i poteškoća s disanjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here