Sigurno već znate koliko je maslinovo ulje zdravo i ukusno

0
770

Maslinovo ulje u službi njege i ljepote: Pomladite se iznutra i izvana jednostavnim receptima iz kuhinje

Sigurno već znate koliko je maslinovo ulje zdravo i ukusno, no jeste li znali da ono ima i mnoge druge koristi po zdravlje kože? Da, naše mame i bake bile su u pravu kada su kožu njegovale maslinovim uljem.

Budući da je maslinovo ulje od davnina u službi njege i ljepote, mazanje cijelog tijela i lica jedan je od stoljećima prokušanih recepata protiv starenja kože. Osim toga, ulje se uz dodatak šećera može koristiti i kao prirodno sredstvo za piling protiv tzv. staračkih bradavica, dok se mješavinom maslinova ulja i nekoliko kapi limunovog soka mogu ukloniti mrlje od nikotina na prstima i noktima.

Maslinovo se ulje može koristiti i kao odstranjivač šminke, a često se koristi za sprečavanje razvoja strija u trudnoći (iako taj recept nažalost ne djeluje kod onih koji imaju slaba kolagena vlakna). Stari recept naših baka za njegovanu kožu stopala i ruku jest utrljati ulje u kožu prije spavanja, a nakon toga navući čarape ili rukavice te se ujutro probuditi sa svilenkasto mekom kožom.

Maslinovo ulje može se koristiti i kao sredstvo za borbu protiv sitnih bora i očuvanje baršunastog dekoltea i vrata, ali i kao maska za čišćenje i njegu lica ili pak hranjiva maska protiv bora. Najjjednostavnije je ipak u kremu za lice umiješati par kapi maslinova ulja za svakodnevnu pojačanu njegu kože. No, valja pritom naglasiti da je nanošenje maslinova ulja zabranjeno osobama sa seboroičnom kožom jer je komedogeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here