Pogledajte dobro jezik: Ova pojava na njemu može biti jedan od prvih znakova raka!

0
1968

Ne znate što znači bijeli jezik? No, primijetili ste da zadah nije baš sjajan? Promjene na jeziku uvelike mogu biti odraz stanja u kompletnom organizmu

Na ove promjene obratite pažnju:

Boja:

Normalan jezik je ružičast, a jezik modroljubičaste boje ukazuje na probleme sa srcem, zato budite oprezni.

Premaz:

Premaz na jeziku trebao bi biti bijeli,ali ne pretjerano gust. Jako gusta boja ukazuje na neravnotežu u probavnom sustavu, te slabljenja imuniteta, kao i na gljivičnu infekciju. Žućkasta boja na jeziku ukazuje na moguće probleme sa želucom i jetrom, kao i nadutost.

Pokretljivost:

Ako se jezik nevoljno okreće na jednu stranu, to može ukazivati na probleme s jetrom. Ako jezik koji je osoba isplazila nevoljno drhti to može biti signal da je osoba pod velikim stresom i brigom, kao i da ima problem sa bronhitisom i disajnim putevima.

Tragovi zuba, pruge:

Jezik na kojemu su vidljivi tragovi zub, ukazuje na slabosti slezene. Bilo kakve pruge i crte na jeziku ukazuju na oštećeni živčani sustav.

Bol:

Bolan jezik ukazuje na nedostatak željeza u organizmu,kao i vitamina B6 kako bi ste popravili stanje pijte čaj od koprive.

Zadah iz usta

Loš zadah je najčešće posljedica ne pranja jezika. Ako ne perete jezik, bakterije, čestice hrane kao i izumrlih ćelija, štete vam čulo ukusa, te mogu da prekriju jezik !

Gljivične infekcije

U koliko vidite naslage na jeziku i u grlu koje imaju često “sirast” izgled vjerovatno bolujete od kandide.

Bijeli jezik

Bijeli jezik se može javiti zbog gljivica,međutim morate biti oprezni promjena boje i pojava malih izraslina na jeziku kao i promjene na unutrašnjosti obraza mogu bit rani simptomi raka jezika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here