Muž i ja smo jedno dijete dali na usvajanje, dvoje je sa nama: Imamo dobre prihode i svi nas osuđuju! Evo šta je prava istina

0
878

Jessica Landin i njen suprug dali su dijete na usvajanje, a nakon toga su dobili još dvoje.Taj postupak šokirao je mnoge, a onda je Džesika otvorila dušu i iznijela svoju stranu priče.
Sa samo 20 godina ostala je trudna sa dečkom kojeg je poznavala mjesec dana. U tom trenutku ona je bila, kako kaže, praktično beskućnica, bez posla i bez kontrole.

“Moja situacija se nija razlikovala od hiljade drugih žena koje su ostale trudne neočekivano. Ipak, moja priča je jedinstvena, jer sam dala sina na usvajanje, a potom se udala za njegovog oca i sa njim dobila još dvoje djece. Ludo”, rekla je ona.

Jessica je priznala da je od malih nogu maštala da se uda mlada i da osnuje svoju porodicu sa čovjekom koji će za nju biti veoma poseban. Međutim, kada je ostala trudna pred njom je bila bitna odluka, da abortira, da dijete na usvajanje ili postane majka.
“Bila sam trudna sa mladićem kojeg sam jedva poznavala. Morala sam to da saopštim roditeljima. Mislila sam kako nisam spremna za sve to. Jedva da sam bila odrasla”, rekla je i dodala da je u tom trenutku odlučila da bebu da na usvajanje.

“Ako čitate moju priču i u sličnoj ste situaciji nemojte tako lako da otpisujete usvajanje. S povjerenjem i napornim radom, rezultat na kraju može da bude nevjerovatan”, objašnjava Jessica.
Ona je shvatila i to da joj je trudnoća pomogla da odraste i da se uozbilji. Našla je posao, upisala školu kozmetike i poradila na odnosu sa sojim dečkom.

“Ta beba je bila poziv na buđenje za nas oboje. Mi smo sve uradili da dovedemo taj proces do kraja – brinuli smo o trudnoći, rodila sam, provela sam 48 sati u bolnici. Naš sin bio je naš samo 48 sati”, rekla je, dodajući kako je osjetila iznenadnu ljubav prema sinčiću kog je rodila, silno mu se izvinjavajući što ne može da brine o njemu, ali smatra da mu je dala život kakav zaslužuje.

Nakon svih tih teških odluka, Jessica i njen dečko odlučili su da ostanu zajedno, nakon čega su stupili i u brak.
Ubrzo je ponovo zatrudnila ali u tom trenutku su oboje bili zreli ljudi, zaposleni, krov nad glavom i redovne prihode.
Naravno, zadržali su dijete, a kasnije dobili i još jedno. Bili su sretna četvoročlana porodica, ali je uvijek mučio osjećaj krivice i bijesa što je prvog sina ostavila. Međutim, na kraju je uspjela da dođe do svog sina.

“Viđamo naše prvo dijete dva puta godišnje, ne zbog zakona, već zbog toga što živi predaleko od nas. Zna da smo njegovi roditelji i šta je sve uslijedilo tome da ga damo na usvajanje. On zna da ima rođenog brata i sestru. Zahvalna sam ljudima koji su ga usvojili, ljubazni su. Naš odnos bazira se na ljubavi koju svi imamo za našeg dječaka”, istakla je Džesika i zaključila da “uvijek postoji nada, i da može da se napravi ljepota iz pepela”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here