Sara Rouz Samers proglašena najljepšom ženom Amerike

0
698

Miss Nebraske, 23-godišnja Sara Rouz Samers (Shara Rose Summers) proglašena je najljepšom djevojkom u Americi.

Među 50 kandidatkinja Sara Rouz Samers je odnijela uvjerljivu pobjedu, a, osim zanosnom ljepotom i savršenom figurom, ona je svojom harizmom osvojila peteročlani žiri.

Izbor za misicu koji se održao u Luizijani uživo se prenosio putem televizije, gdje je svijet imao priliku da vidi šetnju prelijepih misica i brojna iznenađenja, kao i njihova pitanja i odgovore.

Sara je briljirala u svakom zadatku, a otkrila je mnoge detalje o sebi, poput toga da želi biti pedijatrijska sestra. Tokom šoua, ona je objasnila šta je fascinira u ovom poslu…

– Bila sam u dječijoj bolnici u Omahi kada sam imala pet godina. Ne sjećam se mnogo toga, ali pamtim da su moji roditelji bili veoma zabrinuti, a nikada prije nisam vidjela svog oca tako uplašenog. Moja medicinska sestra je bila fantastična i ona je neko na koga želim da se ugledam – objasnila je 23-godišnja misica.

Lijepa plavuša ističe da je sada certificirana za ovaj rad, pa može pomagati brojnoj djeci i porodicama, kao i ljekarskom timu.

– Tako je osnažujuće pomagati pacijentima, razumjeti njihove dijagnoze i različite procedure i podržavati ih kroz to – ističe ova humana dama.

Osim ljubavi prema medicini i nesebične pomoći bolesnima, Saru ispunjavaju još neke stvari, a jedna od njih je fitnes.

Samo jedan pogled na profil Rouz na Instagramu i shvatit ćete da joj je vrlo bitno da vodi zdrav život, ispunjen fizičkim aktivnostima. Tokom njenih fakultetskih dana radila je kao instruktor pilatesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here