Kejt Blanšet otkrila tajnu mladolikog izgleda

0
1136

Dvostruka oskarovka Kejt Blanšet (Cate Blanchett) nedavno je napunila 49 godina, a za australski Elle otkrila je svoje beauty navike, ali i objasnila zašto je šminka esencijalni dio svake njene glumačke izvedbe.

“Vrlo mi je važna šminka kad glumim. Volim igrati protiv izgleda – ako moj lik izgleda neuredno, šminka mi je razmazana na licu, ja volim odigrati sasvim sabranu osobu. Mislim da takva oprečnost daje dodatnu notu i dubinu mom liku”, otkrila je glumica.

Osim toga, Blanšet je s australiskim Elleom podijelila i da su najljepše žene koje je vidjela uživo Mišel Viliams, Džesika Chastain i Liv Ullmann.

Slavna je glumica podijelila i šest savjeta koje je naučila od stručnjaka na snimanjima, a koja i sama danas primjenjuje. Otkrijte ih u nastavku:

– Naglasite oči i uklonite znakove umora tako da nanesete bijelu olovku uz trepavice. To će otvoriti oči i izgledaćete odmornije.

– Parfem od kojeg se ne odvaja je Giorgio Armani Sì čije je i zaštitno lice.

– Za područje oko očiju (a ponekad i kao balzam za usne tokom dugih letova), Blanchett koristi SK-II Facial Treatment Essence-Eye.

– Za ujednačen ten koristi esenciju SK-II Genoptics Aura ujutro i uveče.

– Estée Lauder Sumptuous Infinite maskara u crnoj boji dodaje dramatičnost izgledu.

– Iz kuće ne izlazi bez crvenog ruža u torbici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here